27.9.2022 13:16:15 | Marko Koljonen | meluesteet

Miksi valita kovapintainen polykarbonaatti läpinäkyväksi meluesteeksi?

Melusuojauksen tarkoitus on vähentää melulle altistumista ja melusta ihmisille aiheutuvaa haittaa. Melusuojauksen tyypin valintaan vaikuttavat mm. äänenvaimennustarve, vaikutus maisemaan, arkkitehtuurilliset syyt sekä käytettävissä oleva tila. 

Miksi valita kovapintainen polykarbonaatti läpinäkyväksi meluesteeksi?

Läpinäkyvä melueste on erinomainen ratkaisu melusuojaukseen, kun tilaa on vähän ja näkyvyys halutaan pitää esteettömänä. Läpinäkyvät meluesteet tarjoavat näkymän tieltä tai radalta ympäristöön ja näin ne keventävät melusuojauksen massiivisuutta. Lisäksi läpinäkyvät meluesteet vähentävät pihan tai rakennuksen varjostusta sekä parantavat liittymissä näkyvyyttä. Niitä käytetään myös osana meluseinää tai melukaiteiden korotusosina. Läpinäkyvä melueste voidaan valmistaa lasista tai kovapintaisesta polykarbonaatista

1. Rikkoutuminen ja ilkivalta

Läpinäkyvien meluesteiden osalta ilkivalta ja meluesteen rikkoutuminen on suuri ongelma. Meluesteiden joutuessa ilkivallan kohteeksi on tärkeää, ettei niistä irtoa vaarallisia sirpaleita. Laminoimaton lasi rikkoutuu sokeripaloiksi ja laminoidut lasit menevät pienestä iskusta hämähäkinseittisärölle.

Kovapintainen polykarbonaattilevy, Aikon® PC AR 1020, on erinomainen ratkaisu tähän ongelmaan. Toisin kuin lasi, polykarbonaattilevy ei rikkoudu helposti, sillä sen iskulujuus on jopa 200 kertaa lasia parempi. Parhaiten iskuja kestää vähintään 12 mm paksuinen kovapintainen polykarbonaattilevy.

2. Valon läpäisevyys

Valon tulee läpäistä riittävästi läpinäkyvä melueste. Kovapintaisen polykarbonaatin valonläpäisyarvo on 12 mm paksuisessa levyssä 82 %, joka on riittävä läpinäkyvän meluesteen vaatimuksille.

3. UV-säteilyn kesto

Melueste ei saa kellastua haitallisesti ajan kuluessa. Aikon® PC AR 1020 polykarbonaattilevy on kovapinnoitettu Momentive SilFORT standard-pinnoitteella, joka parantaa merkittävästi meluesteen UV-säteilyn kestoa ja suojaa sitä kellastumiselta. Pinnoitteen ansiosta kovapintaisesta polykarbonaatista valmistettu melueste kestää hyvin vaihtelevia sääolosuhteita.

4. Keveys

Kovapintainen polykarbonaattilevy on erittäin kevyt materiaali meluesteisiin. Polykarbonaattilevyn ominaispaino on 1,2 g/cm3, painaen puolet vähemmän lasilevyyn painoon (2,5 g/cm3) verrattuna. Keveyden ansiosta kovapintainen polykarbonaatti on energiatehokas ratkaisu, joka on helppo asentaa meluesteeksi.

Kaipaatko apua meluestemateriaalin valintaan?

Kovapintaisesta polykarbonaatista valmistetulla meluesteellä on monia etuja, mutta ennen kaikkea se on turvallinen ja kestävä ratkaisu. Kovapintaisella polykarbonaatilla on pinnoitteen ansiosta myös hyvä kemikaalien kesto, joten ilkivallan kohteeksi joutuvat meluesteet voidaan puhdistaa sopivalla puhdistusaineella. 

Jäikö sinulla kysyttävää tai kaipaatko apua meluestemateriaalin valintaan? Asiantuntijamme auttavat mielellään sinua meluesteiden suunnittelussa ja kestävän materiaalin valinnassa.

Haluan asiantuntijan apua
Jaa:

Lisää aiheesta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi tiedon ensimmäisenä uusimmista blogipostauksista, uutisista sekä tapahtumista.

Olemme kumppanisi uusiin mahdollisuuksiin

Olemme kumppanisi läpinäkyvien muovituotteiden tuotekehityksessä ja valmistuksessa. Ideoimme, suunnittelemme ja kokeilemme uusia ratkaisuja kanssasi. Saat meiltä uusimman asiantuntemuksen ja teknologian. Tarjoamme yrityksellesi kokonaispaketin, tuotekehityksestä automatisoituun tuotantoon saakka. Kannamme vastuun lopputuotteen laadusta sekä palvelun toimivuudesta sen kaikissa vaiheissa.