25.6.2024 10:25:06 | Pirjo Bovellan | tuotekehitys

Aikolonin tuotekehitystyön tulokset - Aikon® lasitusratkaisut

Aikon® tarjoaa innovatiivisia ja kestäviä lasitusratkaisuja eri tarpeisiin. Luotettavana kumppanina tuotekehityksessä ja valmistuksessa autamme asiakkaitamme pienentämään hiilijalanjälkeään ja parantamaan suorituskykyä.

Aikolonin tuotekehitystyön tulokset - Aikon® lasitusratkaisut

Aikon® kirkkaiden ja korkealaatuisten muovituotteiden avulla löydät erinomaisen ratkaisun monenlaisiin vaativiin käyttökohteisiin. Asiakkaamme voivat parantaa energiatehokkuuttaan ja pienentää hiilijalanjälkeään käyttämällä näitä keveitä ja kestäviä muovituotteita lasitusratkaisuissaan. Lisäksi kirkkaat muovit ja niihin laminoitava älyteknologia mahdollistavat uusien ominaisuuksien lisäämisen lasituksiin.

Aikolonin muovien asiantuntijat ovat valmiina kehittämään asiakkaillemme uusia ja ennennäkemättömiä lasitusratkaisuja. Valitsemalla meidät kumppaniksesi tuotekehitykseen, saat käyttöösi viimeisimmän asiantuntemuksen kirkkaista muoveista ja niiden mahdollisuuksista sekä ainutlaatuisen huipputeknologian.

Kestävät turvalasit työkoneisiin ja laitteisiin

Olemme tehneet yhteistyötä työkoneiden valmistajien kanssa jo reilusti yli kolmekymmentä vuotta, ja sen vuoksi meillä on vahva asiantuntemus kestävien turvalasien valmistuksessa. Kokemuksen lisäksi meillä on nyt käytössämme Aikonin® huipputeknologia, joka mahdollistaa kokonaan uudenlaisten ratkaisujen tuomisen työkoneiden turvalaseihin mm. integroimalla niihin älyteknologiaa.

Aikon® pinnoitetun kirkkaan muovin tärkeimpiä etuja ovat materiaalin kestävyys ja keveys. Työkoneet toimivat usein vaativissa olosuhteissa, joten niiden valmistuksessa käytettävien materiaalien on täytettävä korkeat laatuvaatimukset. Työkoneiden valmistajien täytyy pystyä takaamaan kuljettajalle turvallinen toimintaympäristö sekä mahdollisimman huoltovapaa työkone/laite. Valmistamamme Aikon® lasitukset ovat optisesti korkealaatuisia ja korkean iskulujuuden ansiosta turvallisia. Kevyet turvalasit parantavat merkittävästi työkoneen energiatehokkuutta ja siten pienentävät myös sen hiilijalanjälkeä.

Kevyet ja säänkestävät lasitusratkaisut jahteihin ja veneisiin

Jahdeissa ja veneissä paino vaikuttaa merkittävästi suorituskykyyn. Aikon® pinnoitetut kirkkaat muovilevyt ovat keveitä, säänkestäviä ja turvallisia. Aikon® kirkkaiden muovilevyjen keveys on erityisen hyödyllinen ominaisuus, sillä niiden paino on vain puolet lasin painosta, mikä vähentää aluksen kokonaispainoa ja parantaa polttoainetehokkuutta. Lisäksi Aikon® muovilevyn pinnoite takaa erinomaisen UV-säteilyn keston, mikä pidentää lasituksen käyttöikää ja vähentää ylläpitokustannuksia. Ikkunoihin ja lasituksiin voidaan tuoda myös uusia ominaisuuksia, kuten älyteknologiaa, joka parantaa aluksen toiminnallisuutta ja käyttömukavuutta entisestään.

Kirkkaat, kestävät ja optisesti laadukkaat pleksit jääkiekkokaukaloihin

Olemme olleet pitkään yhteistyössä jääkiekkokaukaloiden valmistajien kanssa, mikä tekee meistä alalla kokeneen kumppanin. Olemme kumppanina kehittämässä uusia, ennennäkemättömiä ominaisuuksia jääkiekkokaukaloihin. Uusien kaukaloiden suunnittelussa ja rakentamisessa hyödynnetään kirkkaita muoveja eli pleksejä moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Näiden materiaalien on täytettävä korkeat laatuvaatimukset iskunkestävyydessä, optisessa laadussa ja naarmuuntumiskestävyydessä.

Aikon® kirkkaat kovapinnoitetut muovit tarjoavat erinomaisen ratkaisun, joka yhdistää kestävyyden, turvallisuuden ja optisen laadun. Näiden muovien etuihin kuuluu myös niiden keveys, erittäin hyvä iskunkestävyys, korroosionkestävyys ja UV-säteilyn kestävyys.

Aikon® PMMA Hard ja Aikon® PC Hard materiaalit tarjoavat turvallisuutta katsojille, kiekkofaneille ja pelaajille ilman, että pleksien optiset ominaisuudet kärsivät. Näillä kovapinnoitetuilla muoveilla on erittäin korkea naarmuuntumiskesto, mikä tarkoittaa vähemmän jälkiä kiekoista ja helpompaa puhdistusta niiden erinomaisen kemikaalien keston ansiosta.

Sään- ja iskunkestävät ratkaisut meluesteisiin 

Kirkkaasta kovapinnoitetusta polykarbonaatista valmistettu melueste on Väyläviraston vaatimusten mukainen, säänkestävä sekä iskuluja ratkaisu. Pinnoituksen ansiosta polykarbonaattimelueste säilyttää ominaisuutensa pitkään, mikä tekee siitä erittäin kustannustehokkaan ja kestävän meluestemateriaalin. Tuotekehityskumppanina autamme sinua valmistamaan läpinäkyviä meluesteitä, jotka eivät rikkoudu tai säröydy kuten lasi. Hyvin suunniteltu melueste voi vaimentaa haitallista melua jopa 30 desibeliin asti.

Aikon® PC Hard, kovapinnoitettu polykarbonaatti, on kevyt ja käytännössä rikkoutumaton materiaali. Polykarbonaatti on puolet lasia kevyempi, mutta se on lasia jopa 200 kertaa iskunkestävämpi. Näin ollen Aikon® -meluesteiden hajottamista voi yrittää, mutta ilkivallan tekijät joutuvat pettymään meluesteiden lujuuteen.

Lisäksi pinnoitteen ansiosta Aikon® meluesteiden naarmuuntumisen ja UV-säteilyn kestävyys paranevat merkittävästi, mikä ehkäisee materiaalin kellastumista ja varmistaa tavallista polykarbonaattia pidemmän käyttöiän. Pinnoite parantaa myös meluesteiden kemikaalien kestoa, joten ne on helpompi puhdistaa. Tämä mahdollistaa myös nopean reagoinnin mahdollisiin vahinkoihin tai ilkivaltatapauksiin.

Käytössämme oleva muovin tulostus- ja merkintäteknologia mahdollistaa lintumerkintöjen ja muiden kuvioiden tekemisen meluesteisiin. Tämä ei ainoastaan paranna niiden ulkonäköä ja mahdollista kaupunkidesignin kehittämisen, vaan auttaa myös ehkäisemään lintujen törmäämistä meluesteisiin.

Tuotekehityskumppanuus lasitusratkaisuissa

Mitä aikaisemmassa vaiheessa pääsemme kumppaniksi tuotekehitykseen, sitä paremmin pystymme tukemaan suunnittelua ja valmistamaan kevyitä, kestäviä ja kustannustehokkaita lasitusratkaisuja. Meillä on lähes neljän vuosikymmenen kokemus kirkkaiden muovien työstämisestä ja uusien lasitusratkaisujen kehittämisestä. Tutustu aiempaan blogiartikkeliimme ”Innovatiivinen tuotekehityskumppanuus – yhteinen matka menestykseen”, ja ole yhteydessä meihin, niin voimme yhdessä lähteä kehittämään juuri sinun tarpeisiisi sopivia ratkaisuja!

Lisätietoja antavat:

Tuomas Moilanen
Kehitysjohtaja
+358 40 482 8262
tuomas.moilanen@aikolon.fi

Panu Vanninen
Tuotepäällikkö
+358 20 779 0059
panu.vanninen@aikolon.fi

 

Tutustu palveluihimme
Jaa:

Lisää aiheesta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi tiedon ensimmäisenä uusimmista blogipostauksista, uutisista sekä tapahtumista.

This is a heading and can be in multiple lines

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum