3.2.2023 13:36:24 | Aikolon | Uutiset

Aikolon Oy mukana Koenigsegg Extreme Tech Clubin toiminnassa

Aikon® on osa oululaista perheyritystä, Aikolon Oy:tä. Meillä on pitkä kokemusta kirkkaista muoveista ja niiden tuomista mahdollisuuksista erikoisajoneuvoteollisuuteen. Olemme innoissamme yhteistyömahdollisuudesta Koenigsegg Extreme Tech Clubin kanssa.

Aikolon Oy mukana Koenigsegg Extreme Tech Clubin toiminnassa

Koenigsegg Automotive AB on maailman johtava huippusuorituskykyisten mega-autojen valmistaja, jonka lähtökohtana on uudenlainen ajattelu, äärimmäinen suorituskyky ja ajaton muotoilu, joka erottuu muista. Koenigsegg yhdessä Polestarin, Lightyearin, Marell Boatsin, NEVS:n ja Aurobayn kanssa keräsi yrityksiä Suomesta, Ruotsista, Sveitsistä, USA:sta, Alankomaista, Puolasta, Kanadasta, Japanista, Liettuasta ja Saksasta innovoimaan uutta teknologiaa tuotteisiinsa.

Tammikuun viimeisellä viikolla kehitysjohtajamme Tuomas Moilanen ja Aikon® erikoislasitusratkaisujen tuotepäällikkö Panu Vanninen saivat kutsun ainutlaatuiseen Koenigsegg Extreme Tech Clubin tapahtumaan. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana etsittiin uusia entistä energiatehokkaampia ratkaisuja autoalalle.

Extreme Tech Clubin aivoriiheen kerättiin useita satoja ideoita, joiden tavoitteena on lisätä sähköautojen kantavuutta moninkertaisesti. Ideoista konseptoitiin tapahtumaan kuusi klusteria, jotka konkretisoitiin alustavasti tuotteiksi, hinnoiteltiin ja aikataulutettiin. Lisäksi Aikolonin ja Betterfrost Technologies -yrityksen yhteistyöstä syntyi mukaan yksi uusi tuoteinnovaatio, jollaista polykarbonaattilasituksissa ei ole ennen nähty. Seuraavaksi tapahtumassa esitellyistä seitsemästä klusterista valitaan ratkaisut kuuden kuukauden pilotointiin.

Koenigsegg Extreme Tech Clubin tarkoituksena on lisätä eri alojen yritysten välistä rajat ylittävää yhteistyötä uusien uniikkien innovaatioiden löytämiseksi. Oulun Automotive Clusterista Extreme Tech Clubissa on mukana Aikolonin lisäksi Tactotek, Siili Auto, Unikie, Flexsound ja New Cable Corporation.

Kerromme lisää korkealuokkaisten lasitusratkaisujen tulevaisuudesta projektin edetessä.

Two Aikon experts in Koenigsegg Extreme Tech ClubAikolon Oy

Aikolon Oy on erikoistunut muovimateriaaleihin ja muovin työstämiseen. Lisäksi uudella Aikon® huipputeknologialla valmistamme kirkkaista muoveista kestäviä ja laadukkaita lasitusratkaisuja. Autamme materiaalivalinnassa, lasitusratkaisujen tuotekehityksessä sekä valmistamme tuotteen automatisoidun huipputeknologian avulla. Lue lisää: https://www.aikon.fi

Lisätietoja antavat

Tuomas Moilanen
Kehitysjohtaja
+358 40 482 8262
tuomas.moilanen(at)aikolon.fi

Panu Vanninen
Tuotepäällikkö, Aikon® erikoislasitusratkaisut
+358 20 779 0059
panu.vanninen(at)aikolon.fi

Aikolon_Expertise_in_Plastics_white

 

Tutustu Aikoniin
Jaa:

Lisää aiheesta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi tiedon ensimmäisenä uusimmista blogipostauksista, uutisista sekä tapahtumista.

Olemme kumppanisi läpinäkyviin mahdollisuuksiin

Olemme kumppanisi läpinäkyvien muovituotteiden tuotekehityksessä ja valmistuksessa. Ideoimme, suunnittelemme ja kokeilemme uusia ratkaisuja kanssasi. Saat meiltä uusimman asiantuntemuksen ja teknologian. Tarjoamme yrityksellesi kokonaispaketin, tuotekehityksestä automatisoituun tuotantoon saakka. Kannamme vastuun lopputuotteen laadusta sekä palvelun toimivuudesta sen kaikissa vaiheissa.