14.2.2022 9:19:15 | Aikolon | Uutiset

Aikolon Oy investoi 10 miljoonaa euroa ainutlaatuiseen tuotantolinjaan

Aikon on osa oululaista perheyritystä, Aikolon Oy:tä. Uuden tuotantolinjan palvelut toimivat Aikon® brändin alla, jonka tarkoituksena on erottua Aikolonin muista palveluista huipputeknologialla ja keskittyä kirkkaisiin muoveihin ja niiden mahdollistamiin lasia korvaaviin ratkaisuihin.

Aikolon Oy investoi 10 miljoonaa euroa ainutlaatuiseen tuotantolinjaan

Uuden huipputeknologisen tuotantolinjansa avulla Aikolon pystyy tarjoamaan asiakkailleen kaikki muovin työstämiseen, pinnoittamiseen sekä merkintään liittyvät palvelut yhdestä paikasta automatisoidusti. Vastaavaa kokonaisvaltaista tuotantolinjaa ei ole missään muualla maailmassa.

Uusi tuotantolinja parantaa merkittävästi lopputuloksen laatua ja kustannustehokkuutta sekä mahdollistaa energiatehokkaammat lasia korvaavat ratkaisut. Lasia puolet keveämmät muovit ja niiden energiatehokkuus koko tuotantoketjussa, pienentävät merkittävästi tuotteiden hiilijalanjälkeä.

Aikolonin liikevaihto on ennen projektin aloitusta 12M€ ja henkilömäärä 60. Aikolon hakee kovaa kasvua maailmalta ja sen tavoitteena on kolminkertaistaa liikevaihto lähivuosina. Tuotantolinjaan tehty kymmenen miljoonan euron investointi on pk-yritykselle mittava ja sen arvioidaan nostavan työpaikkojen määrän noin 80 paikkaan.

”Uusi linjastomme teknologioineen tuo monelle suomalaiselle laitevalmistajalle lisää kilpailukykyä ja teknologista etumatkaa. Lisäksi nämä palvelut kiinnostavat valmistavaa teollisuutta myös muulla Euroopassa. Meillä on jo nyt auki useampia neuvotteluja kansainvälisten toimijoiden kanssa muun muassa ajoneuvoteollisuudessa ja veneteollisuudessa”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja ja pääomistaja Lasse Hahtonen.

Uuden tuotantolinjan palvelut lanseerataan tuoreen Aikon®-brändin alla. Uuden brändin tarkoituksena on erottua huipputeknologiallaan Aikolonin muista palveluista ja keskittyä kirkkaisiin muoveihin sekä niiden mahdollistamiin lasia korvaaviin ratkaisuihin.

Laminointi- ja pinnoituslinjasto ovat jo toiminnassa ja niillä voidaan valmistaa kustomoituja asiakastuotteita. Ensimmäisiä tuotteita on jo valmistettu Suomeen ja muualle Eurooppaan. Linjaston automatisoitu osa valmistuu kevään 2022 aikana.

Palvelut
Jaa:

Lisää aiheesta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi tiedon ensimmäisenä uusimmista blogipostauksista, uutisista sekä tapahtumista.

Olemme kumppanisi uusiin mahdollisuuksiin

Olemme kumppanisi läpinäkyvien muovituotteiden tuotekehityksessä ja valmistuksessa. Ideoimme, suunnittelemme ja kokeilemme uusia ratkaisuja kanssasi. Saat meiltä uusimman asiantuntemuksen ja teknologian. Tarjoamme yrityksellesi kokonaispaketin, tuotekehityksestä automatisoituun tuotantoon saakka. Kannamme vastuun lopputuotteen laadusta sekä palvelun toimivuudesta sen kaikissa vaiheissa.